Dolgozzunk olyan hatékonyan, mint az autó alkatrészei

Nem igazán vagyok járatos a kocsik világában, éppen ezért mindig is elképesztett az, hogy vannak emberek, akik át tudnak látni egy ilyen bonyolult rendszert. Hiszen annyi tényező van, ami befolyásolja azt, hogy miként működik egy autó. Nem mindegy, hogy milyen olajat teszünk bele, ahogy az sem mindegy, hogy az aktuális évszakhoz milyen gumink van. Az ilyen alkatrészek cseréje pedig általában borsos áron történik.

Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ez egy autósnak sem vesz el abból az élményből, amit a járművük szolgáltat nekik. Hiszen egy autóval szinte bárhova el tudunk menni. Nem vagyunk időhöz kötve, nem kell attól félnünk, hogy esetleg nem érjük el az átszállásunkat. Ezekért az előnyökért pedig bőven be lehet vállalni azt a pár kellemetlenséget, amit az alkatrészek cseréje hozhat magával.

Számomra azonban egy saját autó, jelenleg csupán egy álom volt az iskola mellett. Viszont egy ideje azon gondolkoztam, hogy kéne valami diákmunka budapest környékén, mivel önállósodni szerettem volna a szüleimtől. Be is írtam az internetes keresőbe és a rengeteg találat közül végül a Topiwork oldala volt az, ami megmaradt. Korábban egyébként már próbálkoztam munkakereséssel, de sajnos nagyon negatív tapasztalataim voltak. A Topiwork azonban képes volt megmutatni nekem, hogy nem is olyan nagy ördöngösség a diákmunka budapest környékén.

diákmunka budapest

Alapból a Topiwork oldalára lépve már egy kicsit fellélegezhetünk. Mivel nem kell idegesítő reklámokon átverekednünk magunkat, hanem rögtön rátérnek arra, amiért jöttünk. Tehát, a felület úgy van kialakítva, hogy azonnal rá tudjunk keresni arra, hogy milyen munkát szeretnénk. Ezt pedig a design is segíti, ami igényes, de mégsem zavaró.

A Topiwork legfontosabb funkciója egyértelműen a diákmunka kereső. Mivel itt meg tudjuk adni az összes szempontot, ami alapján munkát szeretnénk keresni. Erre pedig több módunk is van, attól függően, hogy mennyire vagyunk tisztában azzal, hogy mit is akarunk csinálni. Ha már az egész életünket megterveztük és pontosan ismerjük azt a munkát, ami megfelelő számunkra, akkor nagyon egyszerű dolgunk lesz. Simán csak be kell írnunk a megnevezését és már meg is nézhetjük, hogy a Topiwork oldalán elérhető-e ilyen munkalehetőség. Mindenképpen adjuk meg egyébként azt is, hogy hol szeretnénk végezni a munkát, hiszen így sok felesleges találatot azonnal ki lehet szűrni.

De tisztában vagyok vele, hogy diákként nem mindenki ért még el arra a pontra, hogy hasraütés szerűen megválaszolja ezt a kérdést. Nektek sem kell kétségbeesni, mivel a kategóriák rendszerével kiválaszthatunk egy nagyobb gyűjtőértéket. Az adott kategóriában pedig össze lesznek gyűjtve a hasonló munkák. Tehát, nem számít, hogy gazdasági téren keresünk munkát, esetleg valami fizikai tevékenységet szeretnénk keresni, a Topiwork oldalán meg fogjuk találni a számításunkat.

Én a gazdaságit választottam, mivel a tanulmányaim is ehhez kapcsolódnak. Úgy voltam vele, hogy ez lesz a legjobb tapasztalatszerzés, mielőtt belekezdenék a munka rendes világába. Hatalmas meglepetés volt látni, hogy mennyiféle munka elérhető náluk és ráadásul több ezek közül gyakornoki pozíció volt. Ennek segítségével pedig nem csak azt tudom elérni, hogy legyen egy ideiglenes pénzszerzési lehetőségem, hanem a jövőmet is meg tudom majd alapozni.

Rá is kattintottam a jelentkezés gombra és pár héten belül megkezdhettem a munkát. A diákmunka budapest területén náluk tényleg nem csak valami mítosz, úgyhogy mindenkinek nagyon ajánlom a szolgáltatásukat.